Najnowsza kolekcja Barlinka to ciekawe, pełne intrygujących barw i nietypowych struktur podłogi drewniane, stworzone z myślą o ludziach, którzy cenią wnętrza pełne dobrego smaku.

Kolekcja Smaki Życia występuje w czterech odmianach. „W Rytmie Miasta” to gama produktów, które przypadną do gustu miłośnikom industrialnego stylu dużych miast. Wielbicielom klasyki z kolei powinna spodobać się seria „Dla Koneserów”. Osobom, które poszukują niebanalnych i często awangardowych rozwiązań dedykowana jest seria o nazwie „Jak Andy W.”. Nową kolekcję zamyka gama „Natura i Ja”, adresowana do ludzi ceniących życie w harmonii z naturą.

Jak przekonuje producent, ideą kolekcji Smaki Życia jest inspirowanie do tworzenia niebanalnych aranżacji. Oddziaływać na zmysły mają już same nazwy poszczególnych produktów: Gingerbread, Salt&Pepper, Panna Cotta, Cherry Chocolate, Blackberry, Cheesecake, Milkshake, Latte Mocchiato.

Gingerbread to dąb jedno- (180×2200 mm) lub trójlamelowy (207×2200 mm). Tą podłogę wyróżnia nietypowy wzór uzyskany dzięki podwójnemu barwieniu bejcą w odcieniu szaro-grafitowym i szczotkowaniu.

Salt&Pepper z kolei to dąb trójlamelowy (207×2200 mm), którego wzór powstał dzięki połączeniu techniki wędzenia, barwienia oraz szczotkowania.

Panna Cotta to dąb występujący w wersji jedno- (130×2200 mm i 180×2200 mm) i trójlamelowej (207×2200). Naturalne ciepło dębu przełamano zimnym odcieniem bieli.

Cherry Chocolate to dąb występujący w wersji jedno- (180×2200 mm) oraz trójlamelowej (207×2200 mm). Połączono w nim dwa apetyczne odcienie – czekoladowy i wiśniowy. Szczotkowanie podkreśliło natomiast naturalne piękno drewna.

Blackberry to jednolamelowa podłoga z jesionu o wymiarach 180×2200 mm. Dzięki specjalnej technice barwienia uzyskano ciemny odcień przypominający czerń leśnych owoców, który następnie przełamano przy pomocy szczotkowania.

Cheesecake to dębowa podłoga w wersji jedno- (180×2200 mm) i trójlamelowej (207×2200 mm). Tradycyjny dąb pokryto kremową barwą, a efekt wzbogacono przy pomocy techniki szczotkowania.

Milkshake to jednolamelowa (180×2200 mm) podłoga z jesionu, który został zabarwiony na jasny odcień.

Latte Macchiato z kolei to trójlamelowa (207×2200 mm) podłoga z jesionu, w której wachlarz odcieni drewna został wydobyty dzięki obróbce termicznej.

Nowa kolekcja dostępna jest w sprzedaży od początku kwietnia. Ceny mieszczą się w przedziale od 135 do 229 złotych (+ VAT).

Data dodania: 04.04.2011